Hans Visser & Irena Filippova
‘Rembrandt en de Gouden Eeuw’
Deze voorstelling was verplaatst van 13 oktober naar 5 januari 2020!
De kaarthouders hebben persoonlijk bericht gehad.


Weinigen schoppen het zo ver dat alleen het noemen van hun voornaam voldoende is om te weten over wie we het hebben. Kunstschilder Rembrandt van Rijn (1606-1669) kreeg het voor elkaar. Over de hele wereld staat de naam ‘Rembrandt’ voor dé legende uit de Nederlandse kunstgeschiedenis. In 2019 is het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn overleed.

Rembrandt kende veel hoogte- en dieptepunten in zijn leven. Ondanks zijn succes lukte het hem niet om zijn financiën op orde te krijgen. Toen Rembrandt in 1669 overleed, had hij alleen een aantal schilderijen, een stoel, een bed, een tafel en een spiegel. Maar zijn artistieke nalatenschap is enorm. Niet alleen liet hij 500 schilderijen na, hij had ook meer dan veertig leerlingen opgeleid van wie een aantal zeer bekend werd, zoals Govert Flinck, Gerard Dou en Ferdinand Bol. Rembrandts beheersing van licht en donker, zijn levendige scènes vol dramatiek, zijn compassie voor de medemens, ongeacht rijkdom, leeftijd of afkomst maken dat hij overal ter wereld begrepen en gewaardeerd wordt.

Hans Visser en Irena Filippova nemen het publiek mee naar de Gouden Eeuw, het tijdperk waarin de Nederlandse cultuur, wetenschap, handel, wereldmacht en politieke invloed op hun hoogtepunt waren. Ze vertellen het levensverhaal van Rembrandt, begeleid door eigen muziek en met schitterende projecties van Rembrandts schilderijen. Een impressie van hoe dat klinkt vindt u hier.

Het verhaal van Visser en Filippova begint met een jonge Rembrandt die zichzelf als model neemt en schildert. Hij oefent met de lichtinval op zijn gezicht en schetst zichzelf met allerlei gekke bekken. Daarna oefent hij op anderen en gaat hij de straat op om de bedelaars rond zijn huis te tekenen. Ook wandelt Rembrandt de stad uit waar het landschap zijn onderwerp wordt. Visser en Filippova en de theaterbezoekers wandelen als het ware met hem mee. 

Kijk ook op: hansvisserproductions.nlzo 5 jan 15:00 - 17:00 theaterzaal
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden