Edgelarks
Phillip Henry en Hannah Martin
Edgelarks is de nieuwe naam van Phillip Henry en Hannah Martin, multi- instrumentalisten uit Engeland.
Edgelarks is ook de titel van hun meest recente album. Het duo put uit folk van de Britse eilanden, maar ook uit blues en Indiase klassieke muziek. Hun repertoire varieert van droevige songs tot stevigere songs. Zij bespelen zeer verschillende instrumenten, van dobro tot viool en van beat box tot harmonica.

Hun muzikale palet is allesbehalve doorsnee. Puttend uit hun Britse folk-erfgoed brengen ze ook origineel werk. Ze bedienen zich daarbij van stijlen en instrumenten uit de Amerikaanse traditionele muziek. Bij voorbeeld het nummer Underground Railroad.

De songtitel verwijst naar een clandestien netwerk van smokkelroutes in de USA waarlangs ontsnapte negerslaven de zuidelijke staten ontvluchtten richting het vrije noorden of verder naar Canada. Phillip is één van de beste slide-gitaristen en mondharmonicaspelers van Groot Brittannië. Hij is niet alleen gespecialiseerd in de muziek uit het diepe zuiden van Amerika, maar ook in de traditionele muziek van de Britse eilanden. Hannah is een bekende Engelse singer-songwriter en multi-instrumentalist.

Haar nummers zijn een mix van traditionele folk en haar nieuwe eigentijdse melodieuze stijl. Zij bespeelt verschillende instrumenten, zoals viool, viola en banjo. In 2014 werden ze uitgeroepen tot ‘Beste Duo’ bij de BBC Folk Awards.
Enkel nog bekend bij een kleine groep liefhebbers verdient dit echtpaar veel meer aandacht.
zo 10 nov 15:00 - 17:00 theaterzaal
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden