Grayson Capps & Corky Hughes
In de muziek bestaat ook een soort 'ratrace': elk jaar een plaat, gevolgd door een tour en dan weer van voren af aan. Maar bluesrocker Grayson Capps laat zich niet meer leiden door de druk van deadlines. Daarom heeft hij een slordige zes jaar de tijd genomen om zijn zesde solo-album 'Scarlett roses' in elkaar te draaien. Capps heeft zich op z’n dooie gemak teruggetrokken in zijn ‘schrijvershutje’ in de achtertuin. Daar liet hij de songs tot zich komen als in een droom om ze vervolgens compleet relaxed te gaan opnemen. Het album is dan ook een warm pleidooi voor de totale onthaasting en losheid.

Geboren in Opelika in Alabama vormde Grayson Capps eind jaren 90 met John Lawrence de kern van de band Stavin’ Chain. Capps kwam in de schijnwerpers te staan toen hij muziek maakte voor de film 'A love song for Bobby Long', met John Travolta en Scarlett Johansson in de hoofdrollen. In die tijd verscheen ook het fameuze debuut 'If you knew my mind', vrij snel gevolgd door 'Wail & ride'. In 2007 en 2008 perste hij er nog een paar opvolgers uit. Daarna kwam de klad er een beetje in en kwam er nog maar één album van Capps uit. Wel trad hij toe tot de gelegenheidsformatie Willie Sugarcapps. 

Nu heeft hij dus de tijd genomen voor nieuw materiaal. Op 'Scarlett roses' excelleert Capps als vanouds in de combinatie van broeierige zuidelijke blues en rock. Dat de lange adempauze hem goed heeft gedaan, komt Capps samen met gitarist Corky Hughes laten horen in De Wegwijzer. Kijk hier voor een voorproefje: 'Mermaid' op YouTube.

Kijk voor meer informatie op de sites van de mannen: Grayson Capps en Corky Hughes


za 26 okt 20:30 - 23:00 theaterzaal
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden