Fred Delfgaauw
In de wachtkamer van de liefdeNa 35 jaar heeft Fred Delfgaauw een geheel eigen theater stijl gecreëerd. Een wonderbaarlijke versmelting van meerdere disciplines. Herman van Veen zei ooit: Delfgaauw is een gezelschap in zijn eentje.

Humor en ontroering liggen in zijn aangrijpende voorstellingen altijd pal naast elkaar.

Na een aantal jaren van samenwerking met o.a. Sjaak Bral, Bert van der Brink en meerdere jonge talenten maakt Delfgaauw weer een soloproductie. Gezien de positieve ervaringen van de eerdere samenwerkingen met collega's uit het vak heeft hij een aantal bekende theaterpersoonlijkheden benaderd om mee te schrijven aan deze nieuwe soloproductie, om zodoende  een personage voor hun rekening te nemen die Fred Delfgaauw op onnavolgbare wijze tot leven zal laten komen. Paul van Vliet, Hans Dorrestijn, Freek de Jonge, Jeroen van Merwijk, Rob Bloemkolk en Sjaak Bral.

In de ‘Wachtkamer van de liefde’ zitten een aantal kleurrijke personages. Ze hebben allemaal een verhaal over hun zoektocht naar de liefde. De zoektocht naar de liefde is ook een zoektocht naar de reden van bestaan: zonder liefde en de wederkerigheid daarin, lijkt het leven zinloos. Die universele ervaring kent een scala aan verschijningsvormen, soms tragisch, soms hilarisch, maar altijd herkenbaar. Uiteindelijk wordt het weer een echte Delfgaauw-productie waar het publiek wordt verrast en op een ander been gezet.

De Stentor***: ‘Poppen geven toneelspeler duidelijk twijfelgezicht. Door zijn meesterlijke techniek komen de koppen van Sjonnie de bajesklant, de keurige heer met het glazen oog en een rokende weduwe als vanzelf tot leven. Tussendoor speelt Delfgaauw zijn bezonnen, maar besluiteloze zelf. Het einde van de voorstelling overtuigt daarom des te meer.’
Winnaar Toneelpublieksprijs, met een gemiddelde waardering van 9,2.
Prachtige poppen, meesterlijk
bespeeld… daarom een reprise!


www.delfgaauw.nl


vr 2 feb 20:30 - 23:00 theaterzaal
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden