Iain Matthews
Matthews Southern Comfort


Je kunt van Iain Matthews niet zeggen dat hij iemand is die lang blijft stilstaan bij successen uit het verleden. De meeste band ‘reünies’ worden tegenwoordig georganiseerd met het oog op een aanlokkend financieel plaatje en in sommige gevallen ook door druk vanuit de platenmaatschappij. In het geval van Matthews Southern Comfort gaat dit echter niet op. De originele band bestond niet lang genoeg om een schare fans aan zich te kunnen binden en er was destijds ook geen back-up vanuit een groot muzieklabel. MSC is nu opnieuw tot leven gewekt omdat Matthews simpelweg het gevoel had dat hij met terugwerkende kracht de puntjes op de i wilde zetten.
De originele band kwam onverwacht en vroegtijdig tot stilstand toen Matthews, al dan niet terecht, besloot dat er te weinig muzikale diepgang in zat. De formatie van de nieuwe MSC komt voort uit het verlangen om de muzikale reis voort te zetten en de diepgewortelde passie om mogelijk nog één groot, muzikaal statement te maken. Eén die ook door zijn mede-bandleden wordt herkend en gewaardeerd. Met de samenstelling van deze unieke groep bezielde en gelijkgestemde muzikanten heeft Matthews opnieuw alle verwachtingen overtroffen. De gedrevenheid en muzikaliteit is onmiskenbaar en de diep intense vocale harmonieën doen denken aan MSC's eerste bloeiperiode.
De nieuwe Matthews Southern Comfort, een kwartet, heeft een geheel Nederlandse line-up met de vermaarde gitarist en songwriter BJ Baartmans, de bevlogen toetsenist en songwriter Bart de Win en met nieuwkomer, in 2017, de Amsterdamse singer-songwriter Eric Devries. Deze spectaculaire band vertegenwoordigt zowel het heden als het verleden. Matthews weet op prachtige wijze de klassieke MSC nummers nieuw leven in te blazen zodat ze naadloos aansluiten bij het nieuwe repertoire.

Wij hebben het verzoek gekregen, van Iain Matthews, om de voorstelling van 26 mei helaas te annuleren.
“We had an offer to play a festival on May 26th and our English agent accepted it so we can only play one night for you.”
Dus we kunnen de kaarten omzetten naar 25 mei in De Wegwijzer, die voorstelling gaat gewoon door.
Wij snappen natuurlijk dat dat wellicht niet mogelijk is voor iedereen en we zullen in dat geval het bedrag retourneren.
De kaarthouders voor zaterdag 26 mei hebben persoonlijk bericht van ons gehad.
We hebben inmiddels wel vernomen dat het een prachtig concert is!


iainmatthews.nl

vr 25 mei 20:30 - 23:00 theaterzaal
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden