A Song Journey

Foto: Roy Borghouts

Presentator, schrijver, DJ en ‘eminence grise van de popjournalistiek’ Jan Donkers vervolgt samen met zijn kompanen Edo Donkers, Abel de Lange en Louis Ter Burg zijn reis door Noord-Amerika. In deze sterke
formule is opnieuw ruimte voor de vele verschijningsvormen van de Amerikaanse rootsmuziek.


"Wij beschouwen Jan Donkers toch allen als onze voorganger die ons leerde dat populaire muziek vooral ook mooie muziek is" (Mart Smeets - VARA radio)

"A Song Journey is de ultieme roadtrip door de heartlands van de Americana"
(Roel Bentz van den Berg - VPRO radio


"Donkers, Donkers, de Lange en Ter Burg geven de Amerikaanse muziekgeschiedenis in theatershow ASONGJOURNEY kleur. Door het land beter te begrijpen wordt de muziek ook interessanter" (OOR)


"Ze vertalen de onweerstaanbare kracht van "The Great American Songbook" in meeslepende verhalen en liedjes van het land waar alles kan -goed of slecht-" (muziekblad HEAVEN)

Het is onze eigen rootsnestor Abdon Willems die zich regelmatig tot de eminence grise van de popjournalistiek Jan Donkers wendt met weetjes en feitjes. Radiomaker en popjournalist Donkers en Willems, de Terneuzense grondlegger van de illustere bar Snugly, spreken dezelfde taal als het om rootsmuziek gaat. Het is dan ook niet vreemd dat zo dit heerlijke avondje americana in Porgy tot stand kwam. Donkers komt samen met zijn kompanen Edo Donkers, Abel de Lange en Louis Ter Burg voor een enerverende roadtrip door Noord-Amerika. In woord en in muziek. Donkers vertelt wat zijn makkers spelen en zingen.

Donkers neemt je met zijn innemende stem mee over de ijzeren weg en langs de grote rivieren door de heartlands van de Americana. De route leidt langs muzikale en literaire verrassingen in de vele verschijningsvormen van de Amerikaanse rootsmuziek.

Jan 'Gonzo' Donkers (15 juni 1943) is schrijver, popjournalist en radiomaker. Eind jaren zestig was hij een van de grondleggers van de Nederlandse popjournalistiek. Vanaf eind jaren zestig maakte hij veel radioprogramma's voor de VPRO, met de nadruk op Americana. Daarnaast werkte hij als journalist, onder meer vanuit de Verenigde Staten en publiceerde meerdere essaybundels en romans.

www.asongjourney.nl


vr 9 mrt 20:30 - 23:00 theaterzaal
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden