Amsterdams Kleinkunst Festival
AKF Sonneveldprijs 2018!

Foto: Arjan Benning

Deze nieuwe kleinkunsttalenten gaan van januari tot april met hun zelfgeschreven programma’s op een landelijke try-out-tournee. Daarbij worden ze gecoacht door professionele regisseurs/theatermakers en volgen ze diverse Ramses Shaffy Masterclasses. Vlieguren maken, bijschrijven, schrappen, ontwikkelen en zo nu en dan spreekwoordelijk op je bek gaan. Alles om straks goed voorbereid de halve finales in Theater Bellevue te kunnen spelen. Wie weet treft u vanavond al de winnaar van de AKF Sonneveldprijs 2018!

Onder meer Claudia de Breij, Richard Groenendijk, Van der Laan en Woe, Pieter Derks, Louise Korthals, Eva Crutzen en Yentl en de Boer waren finalist tijdens eerdere edities.

www.amsterdamskleinkunstfestival.nl

Neem plaats in De Wegwijzer en ontdek als eerste hét talent van de toekomst met:


Foto: Angela-Pondaag

Sanneke van der Meulen - 'Angstzweet'
Sanneke van der Meulen wordt in 1988 geboren in Groningen. In 2012 wordt ze aangenomen op de Koningstheateracademie in Den Bosch en maakt ze eigen cabaretvoorstellingen. Daarnaast speelt ze in verschillende producties en voorstellingen en zingt ze onder meer in een productie met Bert Visscher en Noordpool Orkest, waarmee ze een landelijke tournee maakt. In 2016 studeert Sanneke af aan de Koningstheateracademie en in 2017 wint zij met haar eigen voorstelling het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival. In haar muzikale cabaretvoorstelling 'Angstzweet' gaat Sanneke de strijd aan met al haar angsten. ‘Dat ik diarree krijg in gezelschap. Dat ik de pil vergeet. Dat ik mijn haar kort knip. Dat er ineens een kind in mijn buik zit. Dat ik ongelukkig word. De dokter zegt; ‘Mevrouw van der Meulen, u bent angstig'. Nou, Ik schrok me dood!’

sannekevandermeulen.nl


Foto: Angela-Pondaag

Michel Doodeman & Tim Niehe - 'Wegens succes gestopt'
Op 17-jarige leeftijd belandde Michel Doodeman solo in de halve finale van het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival. (Overigens: samen met Tim Niehe strandde hij in de eerste ronde, maar dat terzijde.) Later, tijdens Michels studie Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam, volgden nog meer optredens op diverse open podia. 

Tim Niehe is een enorme sportfanaat. Hij is dan ook helemaal op zijn plek bij Zappsport, waar hij redacteur is. Ook heeft hij een boek geschreven over elf spelers die slechts één keer in het Nederlands elftal speelden. Hij heeft met een aantal vrienden met een eigen cabaretvoorstelling het Betty Asfalt Complex uitverkocht. In 2016 besloten Michel en Tim de komediekrachten te bundelen om vervolgens met wisselend succes te schitteren.
In 'Wegens succes gestopt' serveren Tim en Michel talloze absurdistische, snelle sketches over gekke types op een bedje van menselijk onvermogen. De mens is zoekende. Naar zijn/haar iPhone-oortjes, naar zijn/haar zelfvertrouwen, maar bovenal: naar zichzelf. Hij/zij vindt het tegenwoordig heel belangrijk om niet buitengesloten te worden. Michel en Tim doen juist verwoede pogingen om vooral maar niet zichzelf te hoeven zijn door zich te onttrekken aan de saaie realiteit. Het gras is immers altijd groener aan de overkant. Een overkant waar rappende hangjongeren, verknipte talkshowhosts en omgebouwde, huishoudelijke apparaten de dienst uitmaken. Maar waarom zouden ze daar eigenlijk allemaal bij willen horen? En wat is het resultaat van hun aanstekelijke identiteitscrisis?

facebook.com/michelentim


Foto: Angela-Pondaag

Marjolein Fokkema - 'Woeden'
Marjolein Fokkema werd geboren in West-Brabant, maar heeft het carnaval vieren en de zachte g nooit goed onder de knie gekregen. Ze vertrok naar Amsterdam, speelde in bandjes, studeerde psychologie en voltooide in 2015 een promotieonderzoek. Omdat ze wist dat er nog meer te ontdekken viel, studeerde ze daarnaast aan de Theateropleiding. Nu schrijft en speelt Marjolein liedjes over de liefde en andere dingen die mis gaan.
In haar voorstelling laat ze zien hoe alledaagse dingen met haar brein aan de haal gaan, of andersom. Ken je dat gevoel dat alles precies loopt zoals het hoort? Marjolein ook niet. Er kan van alles schuilgaan achter een stuk plastic, een bovenbuurman of een duif in het trappenhuis. Ook zingt ze odes aan ongemakkelijke strandwandelingen, schrale troost en een diep verlangen naar pensioen. Dat ze cynisch, rancuneus en obsessief zou zijn, zijn slechts geruchten.

marjoleinfokkema.nlvr 16 mrt 20:30 - 23:00 theaterzaal
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden