The Poozies

The Poozies – uit Schotland – lieten voor het eerst van zich horen aan het begin van de jaren negentig. Het was destijds een bewuste keuze om een collectief te vormen dat enkel uit vrouwen bestond. Ze kozen daarvoor wel een wat ondeugende naam – waarvoor kennelijk geen van de originele leden écht de verantwoordelijkheid wil nemen. De bandnaam is namelijk afgeleid van een door dichter Robert Burns gefrequenteerd dames-van-plezier-etablissement Poozie Nancy’s.

Door de jaren heen hebben The Poozies wereldwijd opgetreden, vermaard om hun veelzijdige repertoire, originele arrangementen en fraaie vocale harmonieën. Wel is de line-up van de band door de jaren heen behoorlijk gehusseld. Vaste waarde was altijd harpiste Mary Macmaster, die eerder met Patsy Seddon (ook lange tijd Poozie) al lid was van het gerenommeerde harp-duo Sìleas. Mary werkte door de jaren heen samen met onder meer Sting en recenter met Songs Of Seperation.

Na de albums Dansoozies (1993) and Chantoozies (1995) maakte Sally Barker plaats voor Kate Rusby. Maar ook Rusby verliet de groep weer, vanwege een succesvolle solocarrière, voor haar in de plaats kwam violiste Eilidh Shaw. Zij vormt nu met Macmaster de overgebleven kern van de groep. Sally Barker kwam later wel weer terug, maar vertrok opnieuw in 2016.

The Poozies echter gingen onverstoorbaar verder, nu met jong bloed in de vorm van twee nieuwe leden. En met een gloednieuw album: 'Punch'. The Poozies anno 2018 bestaan uit Mary Macmaster (electro-harp, zang), Eilidh Shaw (viool, zang), Sarah McFadyen (viool, banjo, gitaar, zang) en Tia Files (gitaar, percussie, viool, zang). Dat ook deze bezetting fantastisch klinkt, hoort u bijvoorbeeld in 'Knees of fire/The chase'. Of in hun nieuwste single, 'Soaking in the bathtub'.

En die bandnaam? De dames zeggen daar nu over: “The feeling now is that it’s pretty rock and roll!”

Meer informatie:
poozies.co.uk


zo 14 okt 15:00 - 17:00 theaterzaal
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden