Mira van der Lubbe
Maak van je shit een hit
In ‘Maak van je shit een hit’ vertelt Mira van der Lubbe haar persoonlijke verhaal. Op sprankelende wijze toont ze aan dat het leven niet maakbaar is. Vader Huub van der Lubbe schreef speciaal voor dit programma de liedteksten en Eva van Manen zette ze op muziek.
 
Als Mira te horen krijgt dat ze erfelijk belast is met het borstkanker-gen BRCA1 besluit ze van haar shit een hit maken. In plaats van in bed te blijven liggen met een deken over haar hoofd zoekt ze het podium op en kijkt ze samen met het publiek de leeuw in zijn bek. Mira vertelt over haar zoektocht naar hoe je om moet gaan met tegenslagen. We horen, zien en voelen dat ze dat doet door het licht te houden. Door te zingen. Met een beatje eronder en een stevige riff! Samen met muzikant Eva van Manen brengt zij dit krachtige verhaal over een wrange realiteit en hoe je je daar niet door moet laten kisten.
 
Tijdens de Parade 2017 speelde Mira met groot succes in een steeds uitverkochte tent, waar ze mensen aan het huilen en aan het lachen maakte. Dat smaakte naar meer. Zij besloot de voorstelling uit te bouwen tot een avondvullend optreden. De teaser vindt u hier.
 
Mira van der Lubbe (30) is actrice en theatermaker. Muziek en performen zit in haar DNA, met net zo veel plezier, sjeu en souplesse als haar vader neemt ze de toeschouwers mee. In 2011 studeerde ze af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Daarna was ze onder meer als actrice te zien bij Orkater, Het Nationale Theater en Toneelgroep Maastricht.
 
Eva van Manen (28) is zangeres, songwriter, muzikant en producer. Zij volgde de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie in hetzelfde jaar als Mira, waar ze elkaar artistiek vonden. Eva vervolgde snel haar weg in de muziek en schreef muziek met en voor bijvoorbeeld Spinvis, Toneelgroep Amsterdam en Filmgasten. In het najaar van 2018 brengt ze haar eerste solo-album uit, waarop ze samenwerkt met onder meer rapper Gideon ‘Gikkels’ Everduim.

Meer informatie:
miravanderlubbe.nl en evavanmanen.nl


za 26 jan 20:30 - 23:00 theaterzaal
Kaartsoort
Kopie van Entreekaart€ 16,50