Quatro Ventos
Outros Lugares
Eerst even dit: na afloop van het concert van Quatro Ventos openen we een expositie van Emanuel Pessanha in de foyer van De Wegwijzer en toosten we op het nieuwe jaar met bubbels en soep. Lijkt ons een prima start van 2019!

Over de voorstelling zelf: 
'Outros Lugares' is de titel van het programma van fadokwartet Quatro Ventos dat in seizoen 2018-2019 in reprise gaat. De Portugese zanger/gitarist Emanuel Pessanha is sinds twintig jaar de voorman van dit succesvolle fado-ensemble. Na hun jubileum vorig jaar richt de groep de blik nu op ‘outros lugares’. Ofwel: andere plekken, die ter inspiratie dienen voor een gloednieuw repertoire. Nieuw in de gelederen van Quatro Ventos is de Italiaanse toppianist Aki Spadaro.
 
Emanuel Pessanha is geboren op het eiland São Miguel, deel van de Portugese eilandengroep de Azoren. In 1991 vond hij zijn thuishaven in Nijmegen. Het is dan ook in Nederland waar hij met Quatro Ventos de belangrijkste podia bereikt (zoals twee keer het Concertgebouw in Amsterdam). Buiten Nederland boekt de groep tevens successen in Portugal, Zwitserland, Frankrijk, België, Luxemburg, Duitsland en de Verenigde Staten. 

Eén van de smaakmakers van Quatro Ventos is Rafael Fraga, meester op de klassieke Portugese gitaar. De in 1978 in Lissabon geboren Fraga is een begenadigd musicus en daarnaast actief als componist, tekstschrijver en arrangeur (onder meer voor het Nederlands Blazers Ensemble). Hij werkte met grootheden als Ana Moura, Carlos do Carma en Nuno Judice. 

Quatro Ventos zoekt, live en op cd, graag de samenwerking met musici van divers pluimage, zoals de Portugese popster Rui Veloso, Frank Boeijen, Maria de Fátima, Daisy Correira, Fernando Lameirinhas, Zeca Medeiros en de singer/songwriters Luís Alberto Bettencourt en Iain Matthews. 

Quatro Ventos gaat met een frisse blik de toekomst in en blijft dus nog jaren:

‘…een geweldige band..!’  - Frank van Herk, de Volkskrant

Meer informatie:
Website van Quatro Ventos


zo 6 jan 15:00 - 17:30 theaterzaal
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden