JP deKlerk
'De Zeeuwse Boss'

In verband met het coronavirus is deze voorstelling afgelast. Wij kijken naar alternatieve data.

Bestelde kaarten blijven geldig voor die nieuwe datum, die laten wij u zo spoedig mogelijk weten. Wilt u niet op de nieuwe datum wachten dan retourneren we het betaalde bedrag.


De Middelburgse singer-songwriter JP deKlerk timmert hard aan de weg. 'Top of the World' is na 'Fragile Paradise' zijn tweede single van het album 'Rock & Roll Principal', dat in oktober 2019 is verschenen. Beide singles worden vergezeld door videoclips van de hand van Middelburgse fotograaf en regisseur Rob Marinissen, met wie deKlerk een inspirerende creatieve samenwerking is aangegaan. Ook werkt hij op het album samen met klassiek arrangeur/componist Christian Blaha.

Na succesvolle jaren als frontman van JP & The Seeger Session Band is JP deKlerk sinds 2017 bezig met een solocarrieĢ€re. Zijn eerste album 'Old Cold Church Road’, geproduceerd door de van oorsprong Zeeuwse gitarist Angelo de Rijke kwam in dat jaar uit. De titel van de plaat doet denken aan een stoffige weg in een dorpje ergens in de Verenigde Staten, maar het is 'natuurlijk' gewoon de Oude Koudekerkseweg, waar deKlerk al zijn hele leven woont.

Liedjes van deKlerk brengen u van een Middelburgse kroeg naar de Vlissingse boulevard en van Parijs naar New York. Ze gaan over liefde en trots, zorg om de klimaatverandering, onrecht of wereldvrede. Altijd recht uit het hart en altijd met passie vertolkt. Hoewel de thematiek van de Engelstalige teksten veelal Nederlands, Zeeuws of Middelburgs is, klinkt de muziek onmiskenbaar Amerikaans. De songs en de Americana-achtige productie doen regelmatig denken aan Bruce Springsteen, John Hiatt of Neil Young.

"Prachtige songs op het snijvlak van country, folk en rootsrock.” - Lust For Life - bekroont het album met 4 sterren
“JP deKlerk is ‘De Zeeuwse Boss’ en een cultheld die met zijn fantastische rockband, een rasp in zijn stem en een enorm charisma iedereen in de zaal zo weet in te pakken, alsof je in zijn woonkamer staat.” - 3voor12


De JP deKlerk Band:
Lonneke de Klerk (zang & percussie), Ralf Wychgel (gitaren, mandoline & mondharmonica), Bas RiedeĢ (pedal steel, gitaren & mondharmonica), Loek van der Linde (bas), Marc Blom (drums). Strijkkwartet: Arjan Kik (viool), Arenda Honkoop (viool), Melanie Overbeke (altviool), Martijn Kooiman (cello).

Kijk ook op: jpdeklerk.com


za 4 apr 20:30 - 23:00 theaterzaal
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Afgelast